nedelja, 6. marec 2011

Potep po Dunaju

Wurstelstand :)
Včerajšnji dan je bil namenjen potepanju. Prijateljsko "dolžnost" sva izkoristila za ogled prestolnice naših severnih sosedov. Dunaj pa ni znan samo po njihovih dečkih, zrezkih in valčku. Ena izmed "znamenitosti" so tudi klobase in lične stojnice. Je pa mogoče najti na Dunaju več zvrsti le-teh. Od kitajskih, ki ti poleg klobasic ponujajo še kitajsko hrano, hamburgerje, ... do tistih, katere upravljajo fantje iz bližnjega Vzhoda. Pri njih poleg klobasic dobite zraven še kebab :)


Bratwurst & Currywurst
No midva sva se odločila, da poiščeva tisto, ki ponuja samo klobase z grilla in katere nama bo postregel prijeten možakar v poznih 50-ih letih. In glej ga zlomka, po dobri uri sprehoda sva jo našla. Točno tako, ki sem jo opisal v prejšnjem stavku.


Ponudba je predstavljena na A4 velikem ceniku, vendar roko na srce, na ta list spravimo kar nekaj vrst klobas. Midva sva si privoščila Bratwurst in Currywurst, mimogrede Curry dela čudeže. Poleg klobas pa se vedno priležejo sveže kajzerice in hladno pivo, kljub mrazu zunaj. 


Skratka za nama je bil čudovit izlet po prekrasnem mestu, preprosta, a vendar izvrstna večerja za 10 Eur ter paša po pregrešno dragih artiklih v izložbah. Dobro, da je "firbec" kljub recesiji, še vedno zastonj.


Auf Wiedersehen Wien ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...