torek, 1. marec 2011

Puran po Azijsko

Puranje meso je načeloma pusto in pri mnogih ne najbolje zapisano, vendar tale recept je vsaj za moj okus odličen. Priznam, sposodil sem si ga iz zelo priljubljenega slovenskega kulinaričnega portala, malce predelal in meso je izpadlo odlično. Še Remy, ki ni ljubiteljica puranjega mesa, je ob kosilu uživala :)


Priprava:
Recept je precej enostaven, saj je bistvo recepta v marinadi. Najlažje jo je pripraviti v mešalniku, kamor stresemo vse sestavine. Potrebujemo poper, sojino omako, malce balzamičnega kisa, čili, baziliko, rdečo papriko ter česen. Sestavine zmeljemo in z marinado premažemo puranjo kračo. Meso damo nato počivat v hladilnik za 1 uro.


Po eni uri postavimo meso v pečico, ki jo segrejemo na 200°C, za 40 min. In jed je gotova.


Jaz sem si zraven privoščil krompirjevo solato, po originalnem receptu pa je bil predlog pečen krompir in zelenjava. Odločitev je pa seveda vaša ;)


Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...