torek, 3. maj 2011

Zelenjavna musaka

Še ena izmed jedi, ki je primerna tako za vegetarijance, kot tudi za nas ljubitelje mesnih jedi. Pogled na bučke v hladilniku, katerim se počasi izteka rok trajanja in "tona" krompirja v kleti sta bila razlog, da pobrskam po receptih na internetu. Pa sem ga našel in seveda malce priredil ;)


Zelenjavna musaka


Sestavine:
- 3 bučke
- 4 veliki krompirji
- vloženi šampinjoni
- 2 paradižnika
- sol, poper, bazilika, rožmarin
- 2 mozzarelli
- česen, čebula


Bešamel:
- 2 jajci
- 3 žlice moke
- 250 g kisle smetane


Priprava:
Bučke narežemo na enakomerne tanke kose in jih prepražimo na čebuli in česnu. Med praženjem dodamo sol, poper, baziliko in rožmarin ter zalijemo s približno 1 dcl belega vina. Ko se vino pokuha, umaknemo bučke z ognja in pustimo, da se ohladijo. Medtem olupimo in narežemo krompir na enakomerne kose in položimo prvo plast krompirja v pekač. Posolimo in začinimo z istimi začimbami kot bučke. Na krompir položimo na narezan paradižnik, ki ga nato posolimo. Tretjo plast bodo predstavljali šampinjoni, na katere položimo popečene bučke. Na bučke potem položimo še eno plast krompirja, katerega posujemo z začimbami. Na krompir položimo še narezano mozzarello ter vse skupaj enakomerno prelijemo z bešamelom.
Priprava bešamela je sila enostavna. In sicer damo v skledo jajci, moko in kislo smetano. Dodamo sol, poper, rožmarin in baziliko in premešamo. Če se vam bo zmes zdela pregosta, lahko dodate še malo mleka.


Pekač nato postavimo v pečico, ki jo segrejemo na 200°C, za 50 minut. Ko je musaka gotova, nanjo naribamo še trdi sir in postrežemo.


Pa dober tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...