
Za današnji recept sem izbral jelenje medaljončke, ki sem jih narezal na manjše konce. Začinil s soljo, poprom, rožmarinom, timijanom, baziliko ter malce čilija. Meso sem prelil z olivnim oljem in postavil v hladilnik za kakšno urco. Medtem sem narezal bučke in papriko, naribal sir ter skuhal široke rezance.
Priprava:
Meso sem prepražil na čebuli in zraven dolival rdeče vino ter jušno osnovo. Bučke in papriko sem nato popekel v isti ponvi. Vse skupaj sem zmešal s širokimi rezanci in dal v pekač. Nato vse skupaj prekril s prej naribanim sirom, vrgel v pečico, segreto na 180°C, za cca. 20 min. In hop z jedjo na mizo.
Recept za dve osebi:
- 0,5 kg mesa
- 1 čebula
- 2 bučki
- 1 paprika
- 250 g širokih rezancev
- sir
Pa dober tek! ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar