sreda, 6. april 2011

Ratatouille juha s krompirjem

Ideja za samo juho se je porodila čisto naključno. Za kosilo sva si privoščila Ratatouille s piščancem in ker je ostalo kar nekaj zelenjave ter moje zdravsteno stanje trenutno ni v razcvetu, je bila to super rešitev za večerjo :)

Ratatouille juha z dodatki


Priprava:
Zelenjavo (bučke, malancani, paradižnik, česen), ki nam je ostala vržemo v jušno osnovo ter dodamo korenček. V drugem loncu skuhamo krompir, ki ga narežemo na majhne kose. Ko je krompir skuhan, ga dodamo k ostali zelenjavi in vse skupaj kuhamo še cca. 5 min. Važno je, da vse skupaj zavre.
Vse skupaj zlijemo v mešalnik in zmiksamo. Če želimo v juhi obrdžati kose zelenjave, to storimo s paličnim mešalnikom.

Prelijemo v krožnik, dodamo drobnjak in poper. Jaz sem dodal še par kapljic Tabasca in čilija, da sem dobil bolj oster/pekoč okus.

Pa dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...