torek, 12. april 2011

Pečen piščanec z limono

Zdrav duh, v zdravem telesu :) Čas maratonov bo marsikoga prisilil v zdravo prehrano in tukaj je recept, ki si ga lahko privoščite med treningi. Sila enostaven, kar se priprave tiče, edino čas v pečici je malce dolg ;)
Moram pa priznati, da se tukaj super izkaže pladenj, ki sem ga kupil v Ikei za cca 10 EUR. Kaj je tako enkratnega na njem? Zraven pladnja dobite rešetke, kamor položite pišče, da se ne peče v maščobi, se pa vseeno napoji z vsemi vonji ;) Če vam pa uspe kupiti piščanca še v Lidlu, kjer 1100g stane 3.39 EUR ... zmaga zagotovljena.

Piščanec z limono

Priprava:
Piščanca prelijemo z olivnim oljem in ga premažemo s soljo (po obeh straneh). Začinimo z rožmarinom, poprom, čilijem, rdečo papriko in česnom. Polijemo z limoninim sokom ter ostanek olupljenih limon vstavimo v notranjost piščanca.


Pečico segrejemo na 180ºC in vanjo za 1 uro in 10 minut potisnemo pladenj. Na vsake pol ure pišče zalijemo z vodo ali belim vinom. Opcija 2 je meni ljubša ;) Ko je piščanec pečen, ga pustimo počivati še 15 min in nato postrežemo. 
Priloga? Po želji. Midva sva si zraven privoščila osvežilno solato.


Dober tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...