torek, 15. marec 2011

Rižota z morskimi sadeži

Malce višje temperature, ki so nas razveselile v zadnjih dnevih, so v meni vzbudile misli na morje in seveda morsko hrano. Petki so rezervirani za ribe na jedilniku, ampak teh 6 dni vmes je čisto preveč, da se ne bi še kdaj zatekel k dobrotam iz morja :)


Prav zaradi tega, me je Remy včeraj razveselila z rižoto z morskimi sadeži. Še namig. Zmrznjene morske sadeže so da najceneje dobiti v Sparu, in sicer S Budget linija. Recept je čisto enostaven, edino kar je potrebno, je potrpežljivost pri sami pripravi rižote, ker je riž potrebno konstantno mešati :)


Priprava (za 2 osebi):
Čebulo narežemo in prepražimo na oljčnem olju v dovolj globoki ponvi. Dodamo 200g riža in ga na hitro prepražimo. Dolijemo 0,2l belega vina, da malce "šokiramo" riž ter narezan česen. Ko se vino pokuha, dolivamo jušno osnovo. Za celotno pripravo jo bomo potrebovali 1 liter. Po približno 0,5 litra porabljene osnove, dodamo 350g zmrznjenih morskih sadežev, ki jih prej operemo pod vodo. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo malce bazilike in rožmarina. Po približno 10 min kuhanja dodamo še pol tetrapaka paradižnikove mezge (cca 250 g) in kuhamo še dobrih 5 minut. 


Na gotovo rižoto naribamo še trdi sir in zraven postrežemo kozarec vina. Najbolje da tistega, ki ste ga uporabili v rižoti.


Pa dober tek! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...