sreda, 16. marec 2011

Mercator ... najboljši sosed

Čeprav naslov objave zveni fajn, bo tema povsem nasprotna. Že res da njihov reklamni slogan obeta, je želja po takem sosedu zbledela pri zadnjem obisku Mercator centra v Kamniku. Celotni center sploh ni slab, daleč od tega. Glavni krivec za negativne občutke je oddelek s sadjem in zelenjavo. Obup. 4 črke, ki natančno opisujejo stanje, ki sem ga bil deležen.


Najprej se ustavim pri polici, kjer prodajajo sveže začimbe. Glede na sliko, je beseda "sveže" v tem primeru samo fikcija. Začimb si ne bi upal uporabiti niti za kakšno enolončnico, ki bi jo na hitro "spacal" za potešitev lakote.


Ok, si rečem. Se zgodi tudi najboljšim in zaradi ene napake ne morem očrniti giganta med hipermarketi pri nas. Pa naredim par korakov in spet. Pa saj ne morem verjet' ... A so slučajno odpustili tistega ali tisto, ki skrbi za urejenost zelenjave? Špinača je bila primerna samo za kompost, pa vendar je našla prostor med svežo zelenjavo. Ostal sem brez besed.


In sem postal pozoren na detajle, katere ponavadi zgrešim. Izdelkov, ki niso označeni s cenami, sploh ne bom omenjal, ker jih je preveč. Možno je tudi, da za to stanje niso odgovorni samo delavci, ampak jim lahko kdo od potrošnikov malce ponagaja ;)


Vem pa, da so za tale primer krivi izključno delavci v Mercatorju. Isti artikel, dve ceni. Bil sem rahlo zmeden in do blagajne me je preganjal dvom, katera cena bo pravilna.
Še večja ironija pa je, da je cena za bučke s 47 % znižanjem za 30 centov višja vsakdanje cene. Naj vas ne zavede razlika med napisoma "Bučke temne" in "Bučke", ker so bile na voljo samo tiste bučke, ki so na sliki.

Povsem identična zgodba je pri limonah. Le da so se tokrat malce potrudili.Tako da je stal 1 kg limon v vrečki 1,59 €, medtem ko je 1 kg limon, ki jih sami izberete, stal 1,09 €.

Moram pa takoj priznati, da je situacija povsem drugačna v Mercator centru v Domžalah, kjer je skrb za zelenjavo na povsem drugačnem nivoju. Na nivoju, za katerega mi ni škoda potrošiti malce več bencina.

Še zadnja misel: Mercator, najboljši sosed ... morda, samo ne v Kamniku ;)

1 komentar:

  1. Zato pa se hodi na domači vrt. Aja, gospodu se ne da vrtička preštihat. Pokliči prjatle, he he, pa ti rade volje pomagamo.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...