ponedeljek, 14. marec 2011

Piščanec v lovski omaki

Nekajdnevni post pri objavljanju sem izkoristil za testiranje novih receptov in eden izmed njih je piščanec v lovski omaki ali v originalu Chicken Caccaitore. Tale jed je nastala izpod Remy-evih rok in lahko rečem samo nekaj ... Božansko :)


Glavna sestavina je seveda piščanec in v kombinaciji z olivnim oljem, čebulo, šampinjoni, olivami, rdečim vinom ter začimbami, postane jed izvrstna.


Priprava:
Na začetku popražimo čebulo, česen in šampinjone na oljčnem olju.Dolijemo rdeče vino in kokošjo jušno osnovo ter kuhamo 15 min. Dodamo paradižnik (uporabil sem kar pelate iz konzerve) ter popopramo in solimo.  Medtem pripravimo piščanca. Pomokamo ga in dodamo sol in poper ter vse skupaj premešamo. Piščanca nato popečemo na vročem olju, in sicer toliko časa, da dobi lepo zlato barvo. Nato ga stresemo v lončeno posodo, če te posode nimamo, izberite pekač, bo čisto v redu in zalijemo z omako. Za 30-45 min postavimo v pečico, ki jo segrejemo na 200°C. In jed je gotova.


Kot prilogo vam priporočam polento in seveda kozarec rdečega vina.


Buon appetito!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...