sreda, 2. marec 2011

Navdih ali plagiat - kuharske TV oddaje (2.del)

V prvem delu smo odkrili "ponarejene" vanilijeve kolačke, tokrat se osredotočamo na recept v knjigi Kuhinja skozi želodec 2. Born in the USA:


Ameriške palačinke z javorjevim sirupom in slanino so defenitivno klasika. V Ameriki nič posebnega, na tej strani luže pa so zanimivo drugačne. Tako zelo zanimive, da ostanejo v spominu ... 

Za demonstracijo primerjajmo dve kuharski knjižni uspešnici: 


Kuhajmo z Nigello
- v knjigi Kuhajmo z Nigello (Založba Vale Novak, 2009) se na strani 10 pojavi recept z naslovom Ameriške palačinke s hrustljavo slanino in javorjevim sirupom

- v knjigi Ljubezen skozi želodec 2, Po zdravi pameti (Totaliteta, 2010) na strani 178 najdemo recept z naslovom Debele ameriške palačinke z javorjevim sirupom in slanino.

Ljubezen skozi želodec 2, Po zdravi pameti
Naključje, kaj pa drugega! Ker gre za praktično tradicionalno ameriško jed, jima zaenkrat oprostimo. Do naslednjič, ko si bomo ogledali nov copy-paste :)

Se nadaljuje ...

3 komentarji:

  1. ah škoda sploh besed o vrlima kuharjema Novak ... ko jih gledam me prime, da bi kaj vrgla v TV! :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Tina, čav! Meni sta pa čisto simpatična, le vsake toliko me zmoti kakšna podobnost z že videnim ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. mah saj jaz ju tudi gledam, ker sem pač fenica vsega, kar je povezano s kuhanjem :D ampak s tem svojim obnašanjem (sploh Luka) mi znata kdaj malo pritiska dvignit ... ampak ni panike, itak mam drugače nizkega, hehe :)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...