četrtek, 24. marec 2011

Hruška v kuhanem vinu s smetano

Poslastica, ki bo še bolj teknila v času ko zunaj pada sneg, vendar je tale majhna mostrovina včeraj tako pasala, da jo bom delil z vami. Ideja za sladico je padla med pogovorom ob slastni večerji. Na hitro naredim v glavi pregled sestavin ... vse potrebno je na zalogi.




Sestavine:
  • hruškov kompot
  • 0,5l belega vina
  • 3 žlice sladkorja
  • cimet, mleti klinčki, mleti ingver
  • sladka smetana

Priprava je zopet sila enostavna in predvsem hitra. V lonec stresemo hruškov kompot, dolijemo vino ter sladkor, cimet, klinčke in ingver in segrejemo do vrenja. Ko zavre odmaknemo s štedilnika in pustimo, da se malce ohladi. 
Hruške, vino in stepeno sladko smetano serviramo v kozarcu in se prepustimo užitkom ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...