torek, 29. marec 2011

Vonj po pomladi ... Regrat

Dočakal, nabral, z užitkom pojedel. Nekako tako bi lahko na hitro opisali celoten postopek mojega včerajšnjega obroka. Z rahlimi vmesnimi popravki seveda :) Že nekaj časa sanjam o regratu, sploh pripravljenem na način, ki ga imam najrajši. Kombinacija kuhanega krompirja, jajc, ocvirkov in regrata je zame dovolj, da sem 10 minut popolnoma tiho :)


Regrat s krompirjem in ocvirki

Kljub temu, da nekaterim regrat ni najbolj pri srcu in jim tale članek ne bo najbolj všeč ... mene edino moti ena stvar. In to je dejstvo, da regrat ni na voljo čez celo leto :)
Postopkov za pripravo je malo morje, jaz vztrajam pri naslednjem.


Sestavine:
- regrat (čim več)
- krompir (250 g)
- 1 kuhano jajce
- ocvirki (2 žlici)
- bučno olje, balzamični kis


Krompir in jajca skuhamo in narežemo na majhne kose. Dodamo regrat, kis olje in sol. Prelijemo z ocvirki in se prepustimo užitkom. 


Dober tek! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...