sreda, 9. februar 2011

Na kratko

Foto: Pixar
Ljubezen do kuhanja je v meni prisotna že od malih nog, ko je babica cele dopoldneve preždela ob štedilniku na drva in pripravljala raznorazne jedi, katere je z ljubeznijo servirala na mizo. Se pa ne spomnim okusa ali jedi ki smo jih jedli, ampak se spomnim njenega nepremičnega pogleda v moj krožnik in edinih 2 stavkov, ki so pospremili naše pojedine: "A je dobro?" in "Boš še?"

Skratka, ljubezen do kuhanja, je pravzaprav ljubezen do svojih bližnjih za katere kuhaš, seveda pogojena s tem, da sam rad ješ in uživaš v hrani. Če pa imaš v sebi še željo po eksperimentiranju ter nisi obseden s tem, da ne kuhaš kot proffesional Chef ... Kuhanje postane enostavno. Chef Gusteau je rekel: "Anyone can cook!" In to drži kot pribito :)


Inspiracija za kuhanje so vsaj meni Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Anthony Bourdain, Nigela Lawson, ... ter seveda obvezno spremljanje nedeljske oddaje Ljubezen skozi želodec. Ja, kuhanje je pobeg od napornega vsakdana, čas ki si ga vzamem, da se ob hrani in kozarčku vina popolnoma sprostim. Kdo ve, mogoče pa tudi meni rata postati Proffesional Chef ;)

Bon appétit!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...