sreda, 27. julij 2011

Polnjene bučke

Pri naši hiši so jedi iz bučk aktualne celo leto in ne mine teden, da ne bi bile vsaj enkrat na jedilniku. In ker skoraj na vsakem vrtu v tem letnem času rastejo bučke, se mi zdi tale recept kar primeren. Pa še zelo okusne so bile ;)


Sestavine:
- 1 čebula
- 250 g mletega mesa
- 500 g nasekljanih/pasiranih pelatov
- 3 večje bučke
- 100 g sira

Polnjene bučke

Priprava:
V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo in mleto meso. Ko meso porjavi (izgubi rdečo barvo) dolijemo pelate, dodamo začimbe in cca. 20 min kuhamo na zmernem ognju. Za popestritev okusa, lahko dolijemo 1 dl vina.

Medtem izdolbemo bučke in jih nasolimo ter zamešamo sredico bučk v mesno omako. V bučke nato položimo eno plast naribanega sira, druga plast je mesna omaka in ostanki bučk ter nato še ena plast naribanega sira. Polnjene bučke nato položimo v pečico, segreto na 180°C, za 20 minut. Za boljši okus bučk, nalijemo v pekač 1 dcl belega vina.

Namig: Bučke lahko napolnimo še z drugimi sestavinami (koruza, fižol, korenje, ...). Jaz sem izbral ... Meso ;)

Pa dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...