petek, 18. februar 2011

Barbecue in Winter time



Januar
Lepa sončna nedelja, pa vendar zunaj mraz in hladen veter. Misel mi odletijo v toplo poletje, čas piknikov in slastnih jedi z žara. Zakaj pa ne? Spomnim se na nakup grill ponve, ki je pred kratkim obogatila moj kuhinjski inventar in tako je odločitev padla. Sredi zime bom pripravil jed iz žara. Glede na paleto možnosti, ki so nam na voljo, bom za glavno jed izbral nabodala s svinjsko ribico. Malce zaradi slastnega okusa in mehkobe mesa, predvsem pa zaradi dejstva, da obožujem svinjino. Saj veste, ni ga 'Tiča čez prašiča. Glede na to, da je vsak zemljan že vsaj enkrat v življenju upravljal z žarom in mesom, glede priprave ne bi izgubljal besed. V kolikor se vam v zimskem času ne da igrati z začimbami, lahko kupite pri mesarju že pripravljena nabodala. Sam preferiram, da si meso začinim po svojem okusu. Kar se pa priloge tiče, zelenjava je zelo hvaležna hrana za na žar, sploh ko se napoji z okusom pečenega mesa … božansko. Sam sem izbral bučke, paradižnik, korenje in papriko. Igro z začimbami prepuščam vam, edine sestavine, ki vam priporočam so rožmarin, bazilika in čili ter seveda oljčno olje.

Za pripravo potrebujemo:
- 2 nabodali s svinjsko ribico
2 paradižnika
1 bučko
- 1 papriko
- 1/2 čebule
- 1 korenček
- olivno olje
- sol, rožmarin, baziliko, čili, poper, …

Postopek:
Meso in zelenjavo začinimo po okusu in dodamo oljčno olje. Vse skupaj v posodi premešamo in pristavimo ponev. Ko se segreje, vanjo položimo meso in na zmernem ognju pečemo cca. 15 min. Meso odstranimo in damo počivat na krožnik za par minut, da se napije lastnega soka. V tem času v ponev stresemo vso zelenjavo in jo prepražimo na polnem ognju. Na krožnik dodamo še omake, ki so vam ostale v hladilniku od poletnih piknikov in postrežemo.

Veliko užitkov pa dober tek! :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...