sobota, 19. marec 2011

Gostilna Na gradu

Odločitev je padla, gremo se malce razvajat. Nekaj pristnega, domačega, pa ne preveč dragega. In že par prijateljev nama je predlagalo, da naj greva pogledat na Ljubljanski grad. Petkovo popoldne je bilo idealno, da po napornem tednu pustiva domači štedilnik v "stand-by mode" :)


Gostilna Na gradu je točno takšna, kot bi jo imel tudi sam. Ljubljanska simbioza Hiše Franko in Gostilne As v nobenem primeru ne more biti slaba kombinacija :) 
Glavni prostor je sorazmezno majhen, pa vseeno ravno prav velik za gostilno. Krasen kraj, da človek uide vsakodnevnemu vrvežu in se ob kozarčku hišnega vina, mimogrede super je, sprosti ob dobri družbi.
Idrijski žlikrofi
Cena predjedi se ziblje nekje od 3 € do 6 €, ampak verjemite, vrhunske so in ni mi bilo žal niti centa. Sam sem si privoščil rezine mlačnega govejega jezika, z naribano črno redkvijo, jabolkom, šopom pomladnega regrata in majonezo iz bučnega olja, gospodična pa idr'ske žlikrofe z "jančkovo bakalco". Krasen uvod v glavno jed.
Goveji jezik z regratom in črno redkvico
Za glavni jedi sva izbrala pečeno stegno belokranjskega jagenjčka s pirejem gomoljčne zelene in kuhano zelenjavo (ona) ter v ponvi pečena telečja jetra v omaki rdečega vina in zelišč s pire krompirjem (jaz) ... mmm, še zdaj se mi cedijo sline. Da pa je bilo razvajanje popolno, sva si poleg privoščila še veliko regratovo solatko na toplo s krompirjem in panceto :)
Jagenjček, telečja jetrca in regrat
Kljub temu, da je prvi vtis ob pogledu na krožnik, vsaj mene naredil malce skeptičnega glede velikosti porcije, je bil moj želodček po končanem kosilu, napolnjen do zadnjega kotička. Iskreno opravičilo lastnikom, sladice res nisem mogel več kam spravit :)


Moram pa še dodati, da je prijaznost osebja na vrhunskem nivoju, prav tako poteza z ocvirki in svežim kruhom ... skratka, kolektiv in lastniki gostilne Na gradu, kapo dol. Z veseljem se bova vrnila k vam.


Še podatek, koliko sva zapravila :)
Za 2 predjedi, 2 glavni jedi, veliko solato in pol litra vina sva odštela (brez napitnine) dobrih 40 €. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...