Chicken wings, pasta & vegetables :) |
Hladilnik je prazen, hmm. Danes me je že pogled skozi okno in misel na cestne peripetije odvrnil od izleta po špecerijo. Sneg!?! Citiram prijatelja: Zima S.P.I.Z.D.I. :) Pa poglejmo, kaj lahko scopram na hitro. V shrambi se vedno najde kakšen hidrat, zamrzovalna skrinja pa skriva paket piščančjih repetavk (za normalne ljudi: perutničk) in sumljiv paketek zamrznjene mešane zelenjave. Načeloma kuham s svežo zelenjavo, v izrednih razmerah pa improviziram :) Jamie Oliver pravi, da je zamrznjena zelenjava večinoma kvalitetnejša od sveže. Zakaj? Ne pajsa se v transportu in ne preživlja zlorabe v trgovinah... Za tiste srečneže, ki imajo sredi zime na voljo domačo zelenjavo, imam veselo vest. Recept deluje tudi v tem primeru.
Sledimo logiki:
- odmrznemo pišče
- prižgemo pečico (180 stopinj)
- pišče intenzivno pobožano z marinado
- zelenjavo posujemo po pekaču, nanjo položimo pišče
- mešanico odišavimo z balzamičnim kisom
- vržemo v pečico (45 minut)
- po 15-ih minutah zalijemo z vinom
- 10 minut pred koncem peke skuhamo testenine
- iz pekača umakneno pišče, vanj vržemo testenine, premešamo
- serviramo po lastnih estestkih merilih :)
Sestavine:
- 300 g zamrznjene zelenjave
- 200 g testenin
- paket piščančjih perutničk (5 kosov ok. 500 gr)
MARINADA
- oljčno olje
- grobo mleta sol
- mešanica začimb po okusu
- balzamični kis katerekoli barve (če ga nimate, izpustite ali povečate dozo vina)
- 1,5 dl belega vina
Z današnjim kosilcem nahranite 2 - zelo lačnega frajerja in damico, ki misli na poletje :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar