četrtek, 17. februar 2011

Simpl pišče s ponarejeno zelenjavo in malo balasta

Chicken wings, pasta & vegetables :)
Prisegam na enostavno kuharijo z veliko okusa. Bistvo dobrega kuharja je tudi v tem, da iz minimalnih sestavin izvleče maksimum. Če želiš kuhati z dragimi sestavinami, moraš najprej obvladati osnove. To, ali pa imeti smisel za logiko in kolikor toliko zdrav nos.

Hladilnik je prazen, hmm. Danes me je že pogled skozi okno in misel na cestne peripetije odvrnil od izleta po špecerijo. Sneg!?! Citiram prijatelja: Zima S.P.I.Z.D.I. :) Pa poglejmo, kaj lahko scopram na hitro. V shrambi se vedno najde kakšen hidrat, zamrzovalna skrinja pa skriva paket piščančjih repetavk (za normalne ljudi: perutničk) in sumljiv paketek zamrznjene mešane zelenjave. Načeloma kuham s svežo zelenjavo, v izrednih razmerah pa improviziram :) Jamie Oliver pravi, da je zamrznjena zelenjava večinoma kvalitetnejša od sveže. Zakaj? Ne pajsa se v transportu in ne preživlja zlorabe v trgovinah... Za tiste srečneže, ki imajo sredi zime na voljo domačo zelenjavo, imam veselo vest. Recept deluje tudi v tem primeru.

Sledimo logiki:
- odmrznemo pišče
- prižgemo pečico (180 stopinj)
- pišče intenzivno pobožano z marinado
- zelenjavo posujemo po pekaču, nanjo položimo pišče
- mešanico odišavimo z balzamičnim kisom
- vržemo v pečico (45 minut)
- po 15-ih minutah zalijemo z vinom
- 10 minut pred koncem peke skuhamo testenine
- iz pekača umakneno pišče, vanj vržemo testenine, premešamo
- serviramo po lastnih estestkih merilih :)

Sestavine:
- 300 g zamrznjene zelenjave
- 200 g testenin
- paket piščančjih perutničk (5 kosov ok. 500 gr)

MARINADA
- oljčno olje
- grobo mleta sol
- mešanica začimb po okusu
- balzamični kis katerekoli barve (če ga nimate, izpustite ali povečate dozo vina)
- 1,5 dl belega vina

Z današnjim kosilcem nahranite 2 - zelo lačnega frajerja in damico, ki misli na poletje :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...