Moram pa priznati, da se tukaj super izkaže pladenj, ki sem ga kupil v Ikei za cca 10 EUR. Kaj je tako enkratnega na njem? Zraven pladnja dobite rešetke, kamor položite pišče, da se ne peče v maščobi, se pa vseeno napoji z vsemi vonji ;) Če vam pa uspe kupiti piščanca še v Lidlu, kjer 1100g stane 3.39 EUR ... zmaga zagotovljena.
Piščanec z limono |
Priprava:
Piščanca prelijemo z olivnim oljem in ga premažemo s soljo (po obeh straneh). Začinimo z rožmarinom, poprom, čilijem, rdečo papriko in česnom. Polijemo z limoninim sokom ter ostanek olupljenih limon vstavimo v notranjost piščanca.
Pečico segrejemo na 180ºC in vanjo za 1 uro in 10 minut potisnemo pladenj. Na vsake pol ure pišče zalijemo z vodo ali belim vinom. Opcija 2 je meni ljubša ;) Ko je piščanec pečen, ga pustimo počivati še 15 min in nato postrežemo.
Priloga? Po želji. Midva sva si zraven privoščila osvežilno solato.
Dober tek ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar