Petek je dan za ribo. V pečici, brez kompliciranja in tržaške omake ...
Nad podobno specialiteto sem se pred nekaj leti slinila na Korziki, pravi pogon za pripravo doma pa mi je dal recept v knjigi Ljubezen skozi želodec 2. Tokrat kopiram jaz. Če te zanima, kako kopirajo mojstri, si oglej Navdih ali plagiat: kuharske TV oddaje 1. in 2. del.
- 1 konkretna ali 2 manjši ribi (moj izbor je bila jadranska orada pribl. 700 g)
- groba sol
- oljčno olje
- črne oljke (brez koščic)
- 3-5 strokov česna
- 1 limona
- sveža zelišča po navdihu (peteršilj, origano ali timijan)
- 1 dl belega vina
- 1 glava blitve
Before :) |
After :) |
Za prilogo dodamo kuhano blitvo, po želji tudi krompir (ki ga lahko pečemo istočasno z ribo). Tole je lahko in hitro kosilo, v kombinaciji s kapesantami pa postane slastno razvajanje.
Ni komentarjev:
Objavite komentar