V prvem delu smo odkrili "ponarejene" vanilijeve kolačke, tokrat se osredotočamo na recept v knjigi Kuhinja skozi želodec 2. Born in the USA:
Ameriške palačinke z javorjevim sirupom in slanino so defenitivno klasika. V Ameriki nič posebnega, na tej strani luže pa so zanimivo drugačne. Tako zelo zanimive, da ostanejo v spominu ...
Za demonstracijo primerjajmo dve kuharski knjižni uspešnici:
Kuhajmo z Nigello |
- v knjigi Kuhajmo z Nigello (Založba Vale Novak, 2009) se na strani 10 pojavi recept z naslovom Ameriške palačinke s hrustljavo slanino in javorjevim sirupom
- v knjigi Ljubezen skozi želodec 2, Po zdravi pameti (Totaliteta, 2010) na strani 178 najdemo recept z naslovom Debele ameriške palačinke z javorjevim sirupom in slanino.
Ljubezen skozi želodec 2, Po zdravi pameti |
Naključje, kaj pa drugega! Ker gre za praktično tradicionalno ameriško jed, jima zaenkrat oprostimo. Do naslednjič, ko si bomo ogledali nov copy-paste :)
Se nadaljuje ...
ah škoda sploh besed o vrlima kuharjema Novak ... ko jih gledam me prime, da bi kaj vrgla v TV! :D
OdgovoriIzbrišiTina, čav! Meni sta pa čisto simpatična, le vsake toliko me zmoti kakšna podobnost z že videnim ;)
OdgovoriIzbrišimah saj jaz ju tudi gledam, ker sem pač fenica vsega, kar je povezano s kuhanjem :D ampak s tem svojim obnašanjem (sploh Luka) mi znata kdaj malo pritiska dvignit ... ampak ni panike, itak mam drugače nizkega, hehe :)
OdgovoriIzbriši