torek, 8. marec 2011

Krhki flancati

Krhki flancati
Pust, pust širokih ust. Tradicija veli, da se ob pustu lahko bašemo s krofi, flancati in ostalimi dobrotami. In tradicijo je treba spoštovati :) Pomladanski sonček pa nam bo v pomoč, ko bomo želeli pokuriti odvečne kalorije. Kot vedno, bom krofe jedel drugje, doma pa sem naredil krhke flancate. Prvič, po recepti stare mame. Ko sem osvojil pravi timing za cvrtje, priznam 1. runda je bila malce zažgana, so izpadli zelo dobri. Tako za oči, kot tudi za želodec :)


Sestavine:
- 4 rumenjaki
- 1 celo jajce
- 250 g moke
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici ruma
- 1 žlica mleka
- 1 vanilin sladkor
- šcepec soli
- sladkor v prahu (za dekoracijo)

  1. V veliki skledi združimo vse tekoče sestavine in mešamo do penaste faze. Nato postopoma dodamo preostale sestavine in mešamo dokler ne nastane enakomerna gladka zmes. Pustimo počivati vsaj pol ure. 
  2. Testo pregnetemo in razvaljamo na zelo tanke pole. Razrežemo na kvadrate želene velikosti, naredimo zarezice ter oblikujemo flancate. 
  3. Flancate ocvremo v vročem olju in odcedimo na papirnatih brisačkah. Ko so ohlajeni, jih potresemo s sladkorjem v prahu. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...