ponedeljek, 28. februar 2011

Na hitro med tednom ... Gobice in riž

Naporen dan v službi, gneča na cesti, komaj čakam, da pridem v varno zavetje doma. In kot vedno pridem domov sestradan kot volk. Danes ne bom kompliciral, danes si bom pripravil nekaj "na hitro", pa vseeno dobro. Gobe in riž je kombinacija, ki vedno vžge :) 
Recept je sila enostaven. Za glavni sestavini uporabite gobe, lahko šampinjoni ali jurčki, in riž. 


Priprava:
Čebulo sesekljamo na drobne kose in jo prepražimo na olivnem olju. Dodamo na rezine narezane šampinjone in jih skupaj s čebulo pražimo še cca. 5 min. Dodamo česen in peteršilj, čili, sol in poper. Na hitro premešamo, dodamo riž in dolijemo jušno osnovo ter malce belega vina. Ko zmanjka tekočine v ponvi, zopet dolijemo jušno osnovo in tako kuhamo riž cca. 20 min. Tik pred koncem naribamo v ponev še malo parmezana ali trdega sira, premešamo in postrežemo. 


Sestavine:
- 1 čebula
- 1 žlička peteršilja
- 1 strok česna
- 250 g gob
- 2 skodelici riža
- 0,5 l jušne osnove
- 0,2 l belega vina
- parmezan ali trdi sir


Pa dober tek! ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...