sobota, 26. februar 2011

Kapesante

Kapesante so ena tistih morskih predjedi, ki se ji marsikdo težko upre. V restavraciji ti bodo zanje zaračunali malo bogastvo, v domači verziji te jed stane okoli 6 EUR (odvisno od ribarnice). Zakaj ne bi poskusil?


Kapesante :)


Za 2 potrebujemo:


  • 4 pokrovače oz. kapesante
  • oljčno olje
  • grobo sol
  • sok 1 limone
  • poper
Recept je enostaven, saj nočemo zamaskirati tistega pristnega morskega okusa. Pojedli bi jih seveda lahko mnogo več, tole pa je idealen uvod v slastno večerjo.


Priprava:

  • pečico ogrejemo na 180 stopinj
  • pokrovače položimo v pladenj in jih rahlo solimo, zalijemo z limoninim sokom, popramo ter pokapljamo z oljčnim oljem
  • pladenj damo v pečico in pečemo približno 5 minut
Voila :) 
Dekoriramo po okusu, nalijemo vino in si damo duška ...



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...