Kapesante so ena tistih morskih predjedi, ki se ji marsikdo težko upre. V restavraciji ti bodo zanje zaračunali malo bogastvo, v domači verziji te jed stane okoli 6 EUR (odvisno od ribarnice). Zakaj ne bi poskusil?
|
Kapesante :) |
Za 2 potrebujemo:
- 4 pokrovače oz. kapesante
- oljčno olje
- grobo sol
- sok 1 limone
- poper
Recept je enostaven, saj nočemo zamaskirati tistega pristnega morskega okusa. Pojedli bi jih seveda lahko mnogo več, tole pa je idealen uvod v slastno večerjo.
Priprava:
- pečico ogrejemo na 180 stopinj
- pokrovače položimo v pladenj in jih rahlo solimo, zalijemo z limoninim sokom, popramo ter pokapljamo z oljčnim oljem
- pladenj damo v pečico in pečemo približno 5 minut
Voila :)
Dekoriramo po okusu, nalijemo vino in si damo duška ...
Ni komentarjev:
Objavite komentar