ponedeljek, 1. avgust 2011

Gostilnica in pizzeria Kaval

 Gostilna Kaval je tistim iz Ljubljane po vsej verjetnosti zelo znana lokacija in glede na polno parkirišče, tudi zelo priljubljena. In po tem, kar sem doživel tam, mi je jasno zakaj. Pester menu vam ponuja širok spekter jedi od pic pa do sočnih steak-ov in ravno slednje je bilo tisto, kar me je primamilo tja.
Že prvi stik z natakarjem (baje se je šele uvajal) je napovedoval super večer. Prvi pogoj je bila dobra družba (4 osebe), drugi pogoj, ne bomo se ozirali na cene. Pa nimam v mislih "preserevanja" in metanja denarja preč, ampak samo dejstvo, da ob vsaki jedi poskusimo drugo vino in da samo glavna jed ne bo dovolj :)

T-bone steak
Pričeli smo s kozarcem Teranovega šampanjca. Pil sem ga prvič, pil bi ga še :)
Prideluje ga starejši par s Krasa in ga (žal) ni mogoče kupiti v prosti prodaji, vsaj njunega ne. Bomo pa še kdaj prišli na obisk ;)

Predjed
Za predjed smo izbrali mix hladnih predjedi. Žrebičkov carpaccio, mozzarela s paradižnikom in baziliko, domača salama, ... kombinacija okusov, zaradi katere se mi še danes cedijo sline :)

Biftek z gorgonzolo
Za glavno jed smo se prepustili izbiri našega prijaznega natakarja. Mene sicer ni mogel prepričati in sem izbral meni najljubši T-bone steak. Za ostale pa je bil izbor, biftek z gorgonzolo in 2x žrebiček. Kapljica Cabernet Franc-a poleg in dejansko je družba 4 zelo "gobčnih" ljudi, utihnila za slabe pol ure ;)

Žrebiček
Niti grižljaja več ... smo si mislili. Pa vendar nas je radovednost premamila in smo morali naročiti še sladico, zraven pa buteljko belega vina. Ne bom pisal katerega, pustite se voditi osebju. Za to so tam in fantje res obvladajo posel ;)













Po vsej verjetnosti vas sedaj zanima še cena za vse skupaj. Morda se bo komu zdelo veliko, vendar taka pojedina je prišla cca. 50 € na osebo. Če ne enkrat na mesec, poskusite vsaj
enkrat ;)


Mi smo se imeli super in zagotovo pridemo še kdaj :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...