torek, 29. marec 2011

Vonj po pomladi ... Regrat

Dočakal, nabral, z užitkom pojedel. Nekako tako bi lahko na hitro opisali celoten postopek mojega včerajšnjega obroka. Z rahlimi vmesnimi popravki seveda :) Že nekaj časa sanjam o regratu, sploh pripravljenem na način, ki ga imam najrajši. Kombinacija kuhanega krompirja, jajc, ocvirkov in regrata je zame dovolj, da sem 10 minut popolnoma tiho :)


Regrat s krompirjem in ocvirki

Kljub temu, da nekaterim regrat ni najbolj pri srcu in jim tale članek ne bo najbolj všeč ... mene edino moti ena stvar. In to je dejstvo, da regrat ni na voljo čez celo leto :)
Postopkov za pripravo je malo morje, jaz vztrajam pri naslednjem.


Sestavine:
- regrat (čim več)
- krompir (250 g)
- 1 kuhano jajce
- ocvirki (2 žlici)
- bučno olje, balzamični kis


Krompir in jajca skuhamo in narežemo na majhne kose. Dodamo regrat, kis olje in sol. Prelijemo z ocvirki in se prepustimo užitkom. 


Dober tek! 

četrtek, 24. marec 2011

Hruška v kuhanem vinu s smetano

Poslastica, ki bo še bolj teknila v času ko zunaj pada sneg, vendar je tale majhna mostrovina včeraj tako pasala, da jo bom delil z vami. Ideja za sladico je padla med pogovorom ob slastni večerji. Na hitro naredim v glavi pregled sestavin ... vse potrebno je na zalogi.




Sestavine:
  • hruškov kompot
  • 0,5l belega vina
  • 3 žlice sladkorja
  • cimet, mleti klinčki, mleti ingver
  • sladka smetana

Priprava je zopet sila enostavna in predvsem hitra. V lonec stresemo hruškov kompot, dolijemo vino ter sladkor, cimet, klinčke in ingver in segrejemo do vrenja. Ko zavre odmaknemo s štedilnika in pustimo, da se malce ohladi. 
Hruške, vino in stepeno sladko smetano serviramo v kozarcu in se prepustimo užitkom ;)

sreda, 23. marec 2011

Pišček s timijanom

Juhej pomlad je tukaj in z njo toplejši dnevi. Skrajni čas, da izgubim par odvečnih kilogramov, ki sem jih pridno prideloval čez zimo. Najbrž nisem edini :) Tako sem se odločil, da bo tedenski jedilnik sestavljen iz bolj zdrave hrane, za vikende se bom pa pregrešil.


Piščanec s timijanom in prilogo
Piščanca je mogoče najti v večini diet objavljenih na internetu, po knjigah, med pogovori dam, ki ob kavicah čebljajo ... :) In tudi sam ga imam neizmerno rad. Zato bo današnji recept simpl in kratek


Sestavine:
- piščanec (ni važno kateri del)
- paprika, korenje
- vejica timijana
- sol, poper, česen
- oljčno olje


Priprava:
Kose piščanca premažemo z oljčnim oljem, ga dobro začinimo s poprom in soljo ter pod kožo zataknemo vejico timijana (ukradena ideja iz Ljubezen skozi želodec). Kose nato naložimo v pekač in zraven položimo stroke česna. Damo v pečico segreto na 200°C in pečemo cca. 40 min. Po 20 minutah položimo zraven še papriko in korenček. Piščanca zalivamo z vodo ali z belim vinom. Opcija vino je za boljši okus, opcija voda je za hujšanje ;) 


Dober tek!

sobota, 19. marec 2011

Gostilna Na gradu

Odločitev je padla, gremo se malce razvajat. Nekaj pristnega, domačega, pa ne preveč dragega. In že par prijateljev nama je predlagalo, da naj greva pogledat na Ljubljanski grad. Petkovo popoldne je bilo idealno, da po napornem tednu pustiva domači štedilnik v "stand-by mode" :)


Gostilna Na gradu je točno takšna, kot bi jo imel tudi sam. Ljubljanska simbioza Hiše Franko in Gostilne As v nobenem primeru ne more biti slaba kombinacija :) 
Glavni prostor je sorazmezno majhen, pa vseeno ravno prav velik za gostilno. Krasen kraj, da človek uide vsakodnevnemu vrvežu in se ob kozarčku hišnega vina, mimogrede super je, sprosti ob dobri družbi.
Idrijski žlikrofi
Cena predjedi se ziblje nekje od 3 € do 6 €, ampak verjemite, vrhunske so in ni mi bilo žal niti centa. Sam sem si privoščil rezine mlačnega govejega jezika, z naribano črno redkvijo, jabolkom, šopom pomladnega regrata in majonezo iz bučnega olja, gospodična pa idr'ske žlikrofe z "jančkovo bakalco". Krasen uvod v glavno jed.
Goveji jezik z regratom in črno redkvico
Za glavni jedi sva izbrala pečeno stegno belokranjskega jagenjčka s pirejem gomoljčne zelene in kuhano zelenjavo (ona) ter v ponvi pečena telečja jetra v omaki rdečega vina in zelišč s pire krompirjem (jaz) ... mmm, še zdaj se mi cedijo sline. Da pa je bilo razvajanje popolno, sva si poleg privoščila še veliko regratovo solatko na toplo s krompirjem in panceto :)
Jagenjček, telečja jetrca in regrat
Kljub temu, da je prvi vtis ob pogledu na krožnik, vsaj mene naredil malce skeptičnega glede velikosti porcije, je bil moj želodček po končanem kosilu, napolnjen do zadnjega kotička. Iskreno opravičilo lastnikom, sladice res nisem mogel več kam spravit :)


Moram pa še dodati, da je prijaznost osebja na vrhunskem nivoju, prav tako poteza z ocvirki in svežim kruhom ... skratka, kolektiv in lastniki gostilne Na gradu, kapo dol. Z veseljem se bova vrnila k vam.


Še podatek, koliko sva zapravila :)
Za 2 predjedi, 2 glavni jedi, veliko solato in pol litra vina sva odštela (brez napitnine) dobrih 40 €. 



četrtek, 17. marec 2011

Enostavna skutina torta z jagodami

Skutine torte so ponavadi lahke in osvežilne. Veljajo za dokaj zdrav izbor v asortimanu slaščic, zato se pogosto pojavljajo tudi na naših družinskih slavjih. V tem primeru jih izdelajo v naši abonmajski slaščičarni, ki ji je naša družina zvesta 40+ let. Če se kdaj potepaš po Domžalah, priporočam obisk :)


Skutina torta, Slaščičarna Lenček
Domača priprava je bolj redka, saj skutina torta vsebuje meni neljubo želatino. Ampak danes gre za sladko željo. Dober teden nazaj, nas je Tina spraševala po receptu za skutino torto. Enostavnejšega kot je tale spodaj, dejansko nismo uspeli sproducirati. 

Sestavine
  • 250 g skute
  • 250 ml sladke smetane
  • 1 vanilin sladkor
  • limonina lupinica 1 bio limone
  • 50-80 g sladkorja v prahu
  • 10 g želatine v prahu (npr. Dr.Oetker Želatina fix)
  • 200 g maslenih (albert) piškotov
  • 100 g masla 
Dekoracija
  • košarica svežih jagod (lahko tudi katerokoli zamrznjeno sadje pribl. 300 g)
  • žlica sladkorja v prahu
Priprava testa je simpl in zabavna. V kozici raztopiš maslo in počakaš, da se ohladi. Piškote vržeš v plastično vrečko, v roke vzameš valjar in jih z mislijo na najljubšega šefa ali opravljivo babnico konkretno premlatiš. Terapevtski učinek zagotovljen, preverjeno. Ranjene piškote vržeš v stopljeno maslo in temeljito premešaš. Mešanico enakomerno razporediš po pekaču za torte in še nekoliko potlačiš (s prsti ali tlačilko za pire krompir).

Tortni model postaviš v hladilnik in v vmesnem času pripraviš nadev. Recept zanj najdeš tudi na embalaži zgoraj omenjene želatine ;)

Zmešaj skuto, limonino lupinico in vanilin sladkor. Postpoma dodajaj prah želatine in intenzivno mešaj še dobro minutko. Dodaj še sladkor v prahu ter mešaj dokler se sladkor popolnoma ne raztopi. V drugi skledi stepeš sladko smetano in jo nato primešaš skutni mešanici.

Nadev razmažeš po testu in okrasiš s sadjem. Sadje rahlo posuješ s sladkorjem v prahu. Sedaj je na vrsti najtežji a vseeno ključni del. Torto postaviš v hladilnik in poskušaš zdržati 3 ure, da se ohladi.


sreda, 16. marec 2011

Mercator ... najboljši sosed

Čeprav naslov objave zveni fajn, bo tema povsem nasprotna. Že res da njihov reklamni slogan obeta, je želja po takem sosedu zbledela pri zadnjem obisku Mercator centra v Kamniku. Celotni center sploh ni slab, daleč od tega. Glavni krivec za negativne občutke je oddelek s sadjem in zelenjavo. Obup. 4 črke, ki natančno opisujejo stanje, ki sem ga bil deležen.


Najprej se ustavim pri polici, kjer prodajajo sveže začimbe. Glede na sliko, je beseda "sveže" v tem primeru samo fikcija. Začimb si ne bi upal uporabiti niti za kakšno enolončnico, ki bi jo na hitro "spacal" za potešitev lakote.


Ok, si rečem. Se zgodi tudi najboljšim in zaradi ene napake ne morem očrniti giganta med hipermarketi pri nas. Pa naredim par korakov in spet. Pa saj ne morem verjet' ... A so slučajno odpustili tistega ali tisto, ki skrbi za urejenost zelenjave? Špinača je bila primerna samo za kompost, pa vendar je našla prostor med svežo zelenjavo. Ostal sem brez besed.


In sem postal pozoren na detajle, katere ponavadi zgrešim. Izdelkov, ki niso označeni s cenami, sploh ne bom omenjal, ker jih je preveč. Možno je tudi, da za to stanje niso odgovorni samo delavci, ampak jim lahko kdo od potrošnikov malce ponagaja ;)


Vem pa, da so za tale primer krivi izključno delavci v Mercatorju. Isti artikel, dve ceni. Bil sem rahlo zmeden in do blagajne me je preganjal dvom, katera cena bo pravilna.
Še večja ironija pa je, da je cena za bučke s 47 % znižanjem za 30 centov višja vsakdanje cene. Naj vas ne zavede razlika med napisoma "Bučke temne" in "Bučke", ker so bile na voljo samo tiste bučke, ki so na sliki.

Povsem identična zgodba je pri limonah. Le da so se tokrat malce potrudili.Tako da je stal 1 kg limon v vrečki 1,59 €, medtem ko je 1 kg limon, ki jih sami izberete, stal 1,09 €.

Moram pa takoj priznati, da je situacija povsem drugačna v Mercator centru v Domžalah, kjer je skrb za zelenjavo na povsem drugačnem nivoju. Na nivoju, za katerega mi ni škoda potrošiti malce več bencina.

Še zadnja misel: Mercator, najboljši sosed ... morda, samo ne v Kamniku ;)

torek, 15. marec 2011

Rižota z morskimi sadeži

Malce višje temperature, ki so nas razveselile v zadnjih dnevih, so v meni vzbudile misli na morje in seveda morsko hrano. Petki so rezervirani za ribe na jedilniku, ampak teh 6 dni vmes je čisto preveč, da se ne bi še kdaj zatekel k dobrotam iz morja :)


Prav zaradi tega, me je Remy včeraj razveselila z rižoto z morskimi sadeži. Še namig. Zmrznjene morske sadeže so da najceneje dobiti v Sparu, in sicer S Budget linija. Recept je čisto enostaven, edino kar je potrebno, je potrpežljivost pri sami pripravi rižote, ker je riž potrebno konstantno mešati :)


Priprava (za 2 osebi):
Čebulo narežemo in prepražimo na oljčnem olju v dovolj globoki ponvi. Dodamo 200g riža in ga na hitro prepražimo. Dolijemo 0,2l belega vina, da malce "šokiramo" riž ter narezan česen. Ko se vino pokuha, dolivamo jušno osnovo. Za celotno pripravo jo bomo potrebovali 1 liter. Po približno 0,5 litra porabljene osnove, dodamo 350g zmrznjenih morskih sadežev, ki jih prej operemo pod vodo. Začinimo s soljo in poprom ter dodamo malce bazilike in rožmarina. Po približno 10 min kuhanja dodamo še pol tetrapaka paradižnikove mezge (cca 250 g) in kuhamo še dobrih 5 minut. 


Na gotovo rižoto naribamo še trdi sir in zraven postrežemo kozarec vina. Najbolje da tistega, ki ste ga uporabili v rižoti.


Pa dober tek! 

ponedeljek, 14. marec 2011

Piščanec v lovski omaki

Nekajdnevni post pri objavljanju sem izkoristil za testiranje novih receptov in eden izmed njih je piščanec v lovski omaki ali v originalu Chicken Caccaitore. Tale jed je nastala izpod Remy-evih rok in lahko rečem samo nekaj ... Božansko :)


Glavna sestavina je seveda piščanec in v kombinaciji z olivnim oljem, čebulo, šampinjoni, olivami, rdečim vinom ter začimbami, postane jed izvrstna.


Priprava:
Na začetku popražimo čebulo, česen in šampinjone na oljčnem olju.Dolijemo rdeče vino in kokošjo jušno osnovo ter kuhamo 15 min. Dodamo paradižnik (uporabil sem kar pelate iz konzerve) ter popopramo in solimo.  Medtem pripravimo piščanca. Pomokamo ga in dodamo sol in poper ter vse skupaj premešamo. Piščanca nato popečemo na vročem olju, in sicer toliko časa, da dobi lepo zlato barvo. Nato ga stresemo v lončeno posodo, če te posode nimamo, izberite pekač, bo čisto v redu in zalijemo z omako. Za 30-45 min postavimo v pečico, ki jo segrejemo na 200°C. In jed je gotova.


Kot prilogo vam priporočam polento in seveda kozarec rdečega vina.


Buon appetito!

sreda, 9. marec 2011

Burger King v Sloveniji

Pa smo ga dočakali, Burger King namreč. Prošnje mnogih oboževalcev v naši mali deželi so bile uslišane in jutri naj bi bila uradna otvoritev Burger King-a v City Parku v Ljubljani. Vem, da se bodo našli nekateri, ki so proti tovrstni prehrani, ampak tukaj gledam predvsem nase. Pride dan, ko si moj želodec zaželi pregreh in če sem čisto odkrit imam McDonald's-a počasi dovolj :)

Burger King bo ne glede na vse, prinesel nov val dobrot z grill-a, za katere smo do sedaj morali sesti v avto in se odpraviti čez mejo. Moja destinacija je bila Celovec, kjer sem združil pojedino še z obiskom v Ikei ... še ena od stvari, ki bi nujno morala biti tudi pri nas. Ampak o tem kdaj drugič :)

V glavnem, jutri je dan, ko v Burger King-u lahko pričakujemo kar veliko gnečo ljudi, zato bom jaz svojo željo po Whopper-ju in ostalih dobrotah malce utišal in se čez kak teden oglasil tam. V upanju, da bo gneče malo manj. Čeprav kar malo dvomim o tem :)


torek, 8. marec 2011

Krhki flancati

Krhki flancati
Pust, pust širokih ust. Tradicija veli, da se ob pustu lahko bašemo s krofi, flancati in ostalimi dobrotami. In tradicijo je treba spoštovati :) Pomladanski sonček pa nam bo v pomoč, ko bomo želeli pokuriti odvečne kalorije. Kot vedno, bom krofe jedel drugje, doma pa sem naredil krhke flancate. Prvič, po recepti stare mame. Ko sem osvojil pravi timing za cvrtje, priznam 1. runda je bila malce zažgana, so izpadli zelo dobri. Tako za oči, kot tudi za želodec :)


Sestavine:
- 4 rumenjaki
- 1 celo jajce
- 250 g moke
- 2 žlici belega vina
- 2 žlici ruma
- 1 žlica mleka
- 1 vanilin sladkor
- šcepec soli
- sladkor v prahu (za dekoracijo)

  1. V veliki skledi združimo vse tekoče sestavine in mešamo do penaste faze. Nato postopoma dodamo preostale sestavine in mešamo dokler ne nastane enakomerna gladka zmes. Pustimo počivati vsaj pol ure. 
  2. Testo pregnetemo in razvaljamo na zelo tanke pole. Razrežemo na kvadrate želene velikosti, naredimo zarezice ter oblikujemo flancate. 
  3. Flancate ocvremo v vročem olju in odcedimo na papirnatih brisačkah. Ko so ohlajeni, jih potresemo s sladkorjem v prahu. 


ponedeljek, 7. marec 2011

Kaj bomo pa danes ... Golaž

Golaž z divjačino
Mmmm golaž, obožujem ga. Na žalost mi je letni čas onemogočil kuhanje golaža na način, ki ga obožujem. Litoželezen kotel, 4-urno bdenje nad ognjem ter naslajanje nad vonjavami ... . Vonj čebule, mesa in gorečega lesa odtehta ves trud :) Kot sem rekel, temperature zunaj so mi onemogočile standarden postopek priprave ... Nič zato, tudi na štedilniku se da. Je vsaj skrb za ogenj odveč ;)

Važno, da sestavine ostajajo iste. Golaž kuham izključno po principu, da je razmerje med čebulo in mesom 1:1. Količina pa je odvisna od števila lačnih ust. Za 4 osebe jaz uporabim 0,7 kg svinjskega mesa, 0,7 kg govejega mesa ter cca. 0,5 kg divjačine. Zveni veliko ... no ja, moji povabljenci so ponavadi pravi mali požeruhi :)

Priprava:

Čebulo nasekljamo na drobne kose in jo prepražimo na olju. Med praženjem jo rahlo posolimo in dolivamo vodo. Ko se čebula razpusti dodamo na kose narezano meso in ga skupaj s čebulo pražimo 20 min. Dolijemo vodo in začinimo. Začimbe, ki jih jaz uporabim so: sol, poper, brinove jagode, sladka paprika, ostra paprika, paradižnikov koncentrat, rožmarin, majaron, česen, timijan, lovorjev list, bazilika in čili. Med kuhanjem dolivamo rdeče vino, jaz uporabim Refošk ali Merlot. Vse skupaj potem kuhamo na zmernem ognju cca. 3 ure. Jaz se kar zanašam na meso, del svinjine se že razpusti in govedina stopi v ustih. Takrat je golaž gotov.

Za prilogo lahko izberete marsikaj. Kruhovi cmoki, polenta ali pire krompir, čeprav je svež kruh, ki ga pomakaš v golaž, čista zmaga :)

Pa dober tek ;)

nedelja, 6. marec 2011

Potep po Dunaju

Wurstelstand :)
Včerajšnji dan je bil namenjen potepanju. Prijateljsko "dolžnost" sva izkoristila za ogled prestolnice naših severnih sosedov. Dunaj pa ni znan samo po njihovih dečkih, zrezkih in valčku. Ena izmed "znamenitosti" so tudi klobase in lične stojnice. Je pa mogoče najti na Dunaju več zvrsti le-teh. Od kitajskih, ki ti poleg klobasic ponujajo še kitajsko hrano, hamburgerje, ... do tistih, katere upravljajo fantje iz bližnjega Vzhoda. Pri njih poleg klobasic dobite zraven še kebab :)


Bratwurst & Currywurst
No midva sva se odločila, da poiščeva tisto, ki ponuja samo klobase z grilla in katere nama bo postregel prijeten možakar v poznih 50-ih letih. In glej ga zlomka, po dobri uri sprehoda sva jo našla. Točno tako, ki sem jo opisal v prejšnjem stavku.


Ponudba je predstavljena na A4 velikem ceniku, vendar roko na srce, na ta list spravimo kar nekaj vrst klobas. Midva sva si privoščila Bratwurst in Currywurst, mimogrede Curry dela čudeže. Poleg klobas pa se vedno priležejo sveže kajzerice in hladno pivo, kljub mrazu zunaj. 


Skratka za nama je bil čudovit izlet po prekrasnem mestu, preprosta, a vendar izvrstna večerja za 10 Eur ter paša po pregrešno dragih artiklih v izložbah. Dobro, da je "firbec" kljub recesiji, še vedno zastonj.


Auf Wiedersehen Wien ;)

petek, 4. marec 2011

Okus po morju

Petek je dan za ribo. V pečici, brez kompliciranja in tržaške omake ... 

Nad podobno specialiteto sem se pred nekaj leti slinila na Korziki, pravi pogon za pripravo doma pa mi je dal recept v knjigi Ljubezen skozi želodec 2. Tokrat kopiram jaz. Če te zanima, kako kopirajo mojstri, si oglej Navdih ali plagiat: kuharske TV oddaje 1. in 2. del.

Šoping & kuharija za 2 jedca:
  • 1 konkretna ali 2 manjši ribi (moj izbor je bila jadranska orada pribl. 700 g)
  • groba sol
  • oljčno olje
  • črne oljke (brez koščic)
  • 3-5 strokov česna
  • 1 limona
  • sveža zelišča po navdihu (peteršilj, origano ali timijan)
  • 1 dl belega vina
  • 1 glava blitve
Ribo nam očistijo v ribarnici. Pečico segrejemo na 200 stopinj. V domači kolekciji poiščemo ravno prav velik pekač - riba naj v njem lepo počiva, okoli nje pa naj bo še prostor za dodatke. V pekač vlijemo malo oljčnega olja.
Before :)
V ribin trup na vsaki strani naredimo nekaj plitkih zarez in jo natremo s soljo ter zelišči. Isto mešanico zatlačimo tudi v ribin trebušček. Nato jo položimo v pekač, okoli nje namečemo črne oljke, strte stroke česna, narezano limono in preostanek zelišč. Še enkrat pokapljamo z oljčnim oljem ter ob ribo (ne po njej) vlijemo belo vino. Vržemo v pečico in pečemo max. 25 minut. 
After :)

Za prilogo dodamo kuhano blitvo, po želji tudi krompir (ki ga lahko pečemo istočasno z ribo). Tole je lahko in hitro kosilo, v kombinaciji s kapesantami pa postane slastno razvajanje.

četrtek, 3. marec 2011

Motovilec s fižolom

Motovilec s fižolom
A je lahko med solatami sploh še kaj bolj slastnega kot motovilec? Hmmm, no ja, regrat. Ampak nam ga mati narava trenutno v mojih krajih še ni naklonila ... žal. Zato bo motovilec s fižolom za danes odlična izbira. Na srečo je bil v lokalni trgovini motovilec v akciji in sem za 350g odštel 0,79 €, cene za konzervo fižola pa se zibljejo okoli 30 centov. Lahko kosilo za 1 € ... zmaga na celi črti. 


Priprava:
Saj ne vem, če ima sploh smisel pisati recept, ker mislim, da zna vsak zase pripraviti najboljšo solato. Moje sestavine so bile sol, poper, balzamični kis, vinski kis, bučno olje in malce česna. Vse to premešamo z motovilcem in fižolom  in jed je gotova. 
Hitro, poceni, zdravo in nemarno dobro :)


No meni je še posebej všeč dejstvo, da za solato ni potrebno sedeti za mizo. Skledo v naročje, hop na kavč pred televizijo, vilico v roke in .... pa dober tek ;)

sreda, 2. marec 2011

Navdih ali plagiat - kuharske TV oddaje (2.del)

V prvem delu smo odkrili "ponarejene" vanilijeve kolačke, tokrat se osredotočamo na recept v knjigi Kuhinja skozi želodec 2. Born in the USA:


Ameriške palačinke z javorjevim sirupom in slanino so defenitivno klasika. V Ameriki nič posebnega, na tej strani luže pa so zanimivo drugačne. Tako zelo zanimive, da ostanejo v spominu ... 

Za demonstracijo primerjajmo dve kuharski knjižni uspešnici: 


torek, 1. marec 2011

Puran po Azijsko

Puranje meso je načeloma pusto in pri mnogih ne najbolje zapisano, vendar tale recept je vsaj za moj okus odličen. Priznam, sposodil sem si ga iz zelo priljubljenega slovenskega kulinaričnega portala, malce predelal in meso je izpadlo odlično. Še Remy, ki ni ljubiteljica puranjega mesa, je ob kosilu uživala :)


Priprava:
Recept je precej enostaven, saj je bistvo recepta v marinadi. Najlažje jo je pripraviti v mešalniku, kamor stresemo vse sestavine. Potrebujemo poper, sojino omako, malce balzamičnega kisa, čili, baziliko, rdečo papriko ter česen. Sestavine zmeljemo in z marinado premažemo puranjo kračo. Meso damo nato počivat v hladilnik za 1 uro.


Po eni uri postavimo meso v pečico, ki jo segrejemo na 200°C, za 40 min. In jed je gotova.


Jaz sem si zraven privoščil krompirjevo solato, po originalnem receptu pa je bil predlog pečen krompir in zelenjava. Odločitev je pa seveda vaša ;)


Dober tek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...